HÅLLBARHET & CSR


Vi vill att vår tillverkning sker under bra förhållanden– både för miljön och för dem som jobbar åt oss. Hållbarhet blir bara viktigare och viktigare i textilindustrin, och vi arbetar långsiktigt tillsammans med leverantörer och andra aktörer för att se till att våra produkter tillverkas under så bra villkor som möjligt. Det tror vi att både vi, våra kunder och jordklotet vinner på i det långa loppet.

Sedan 2004 har vi valt att vara medlemmar i amfori, den ledande globala näringslivsorganisationen för öppen och hållbar handel. Vi förbättrar social kompetens hos vår leveranskedja via amfori BSCI. För mer information, besök www.amfori.org   

I textilindustrin används mycket kemikalier, som kan ha en negativ påverkan på miljön både i tillverkningsländerna och för konsumenten. Därför är vi också medlemmar i Kemikaliegruppen som drivs av RISE. Det är en kunskapsplattform där medlemsföretagen aktivt diskuterar och utbyter erfarenheter kring kemikalier, och ett sätt att hålla oss uppdaterade om det senaste på kemikalieområdet vad gäller såväl lagkrav som annan information. Med medlemskapet i Kemikaliegruppen i ryggen kan vi ställa relevanta kemikaliekrav på våra leverantörer, och vi delar gärna med oss av vår kunskap till våra kunder.

LÄS MER OM OSS

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.